Руската полиция е задържала повече от 100 души на спонтанни

...
Руската полиция е задържала повече от 100 души на спонтанни
Коментари Харесай

OVD-Info: Над 100 задържани в Русия на митинги в памет на Навални


Руската полиция е задържала повече от 100 души на спонтанни мемориали за умрелия опозиционен водач Алексей Навални, заяви правозащитната група OVD-Info в събота.

47-годишният критик на Кремъл излежаваше 19-годишна присъда в пандиза в Арктика, когато управляващите оповестиха гибелта му, което провокира тъга измежду поддръжниците му. Хората бяха видяни да се събират, с цел да слагат цветя на спонтанни монументи в цяла Русия късно в петък, а в някои случаи бяха арестувани от полицията, демонстрират фрагменти в обществените медии. Към 17 февруари „ над 101 души “ към този момент са били арестувани в 10 града, в това число 64 във втория по величина град в Русия Санкт Петербург, сподели OVD-Info. Единадесет души са били арестувани в столицата Москва, а голям брой други в градовете Нижни Новгород, Краснодар, Ростов на Дон и Твер, се прибавя.

Протестите са противозаконни в Русия съгласно строгите закони против дисидентството, изключително строги ограничения са наложени върху митингите в поддръжка на Навални. Властите в съветската столица обявиха в петък, че са осведомени с онлайн апели „ за присъединяване в всеобщ протест в центъра на Москва “ и предизвестиха хората да не участват. /БГНЕС, АФП
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР