Руската полиция е извършила най-малко 150 обиска в различни градове

...
Руската полиция е извършила най-малко 150 обиска в различни градове
Коментари Харесай

Масови обиски сред привърженици на Навални в Русия

Руската полиция е направила минимум 150 обиска в разнообразни градове в жилища и офиси на последователи на опозиционния водач Алексей Навални. Той съобщи, че това е най-голямата полицейска интервенция в актуалната история на Русия.

Обиските са осъществени в 39 града в Русия - от Владивосток на Тихия океан до Краснодар на Югозапад, оповестяват последователи на Алексей Навални.

Алексей Ворсин, координатор на офиса на Ал. Навални, Хабаровск: Днес бяха претърсени дома ми, както и офиса на Навални в Хабаровск. Всички преносими компютри, USB устройства, както и кредитни карти бяха иззети. Андрей Боровиков, координатор на офиса на Ал. Навални, Архангелск: В 6 часа тази заран беше обискиран дома ми. Близките ми, в това число и брат ми, бяха претърсени. Лаптопът ми и телефоните ми бяха иззети. Искаха да схванат дали съм част от престъпни схеми.
Властите обявиха, че обиските са свързани с следствие за пране на пари против Фонда на Навални - За битка с корупцията.

Алексей Навални - опозиционен водач: За всички е ясно, че това е изфабрикувано. Те споделят, че всичките ви дарения за антикорупционния фонд са незаконни. Но това, което желая да кажа, е, че нашата активност няма да бъде прекъсната.
Навални дефинира обиските като " нервността на Кремъл " поради изборните резултати. На локалните избори в неделя президентската партия Единна Русия изгуби една-трета от местата си в градския парламент в Москва, само че съумя да резервира преобладаващата си позиция в цялата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР