Руската полиция е арестувала хиляди мигранти в цялата страна при

...
Руската полиция е арестувала хиляди мигранти в цялата страна при
Коментари Харесай

Русия арестува хиляди мигранти на тържествата за Нова година

Р уската полиция е арестувала хиляди мигранти в цялата страна при интервенции по време на тържествата в навечерието на Нова година и десетки от тях ще бъдат депортирани, оповестиха през вчерашния ден съветски медии.

Около 3000 мигранти са арестувани във втория по величина съветски град Санкт Петербург при инспекции " за попречване на закононарушения ", съобщи организация РИА Новости.

Повече от 600 от тези мигранти са били в Русия, като са имали разнообразни нарушавания на миграционното законодателство , отбелязва съветската новинарска организация, базирайки се на неназован източник от правоохранителните органи. Повече от 100 души от задържаните ще бъдат депортирани , добавя РИА Новости.

Рускоезичният новинарски уебсайт " Сота " заяви, че мъж от Таджикистан, облечен като Дядо Коледа, е бил измежду мигрантите, арестувани в Москва.

В западния централен град Челябинск Следственият комитет на Русия е почнал правосъдно дело против трима мигранти за " хулиганска демонстрация " против съветски военнослужещи и техните съпруги.

" Тълпа от пияни мигранти е нападнала двама млади мъже, демобилизирани от фронтовата линия, като единият боец е бил ударен с палка ", заяви съветският Следствен комитет в " Телеграм ", като добави: " Отбелязва се също по този начин, че мигрантите са обиждали съпругите на ветераните от специфичната военна интервенция ".

Руският Следствен комитет също по този начин съобщи, че е почнал следствие на " противозаконни дейности на мигранти " в Свердловска област при Уралските планини, както и в Московска област.

Много мигранти, най-вече от прилежащите централноазиатски страни като Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан и Армения, идват в Русия, с цел да търсят работа. Руският президент Владимир Путин съобщи през декември, че в страната има повече от 10 милиона трудови мигранти, отбелязва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР