Дипломати от българското посолство в Република Северна Македония, водени от

...
Дипломати от българското посолство в Република Северна Македония, водени от
Коментари Харесай

Българска делегация почете в Скопие паметта на Гоце Делчев

Дипломати от българското посолство в Република Северна Македония, водени от посланика на страната ни в Скопие Ангел Ангелов, представители на Българския културно-информационен център в Скопие, племенникът на Гоце Делчев Христо Христов и брачната половинка му, представители на българската общественост в страната уважиха през днешния ден паметта на Гоце Делчев в деня на 121-та годишнина от гибелта му. Те сервираха венци и цветя пред саркофага с костите на Делчев в двора на църквата " Св. Спас " в Скопие. 

" Навършват се 121 години от гибелта на именития бунтовник Гоце Делчев. Как би трябвало да остане в нашите мемоари? Той може да бъде героизиран, идеализиран, даже разпъван, поради това, което е мислил. Но имам вяра, че в загатна би трябвало да се държим до спомените на тези, които са го познавали, " уточни дипломат Ангелов, представяйки пред присъстващите спомен, написан от Христо Силянов от 1902 година, който е бил въстаник в чета, водена от Гоце Делчев. 

" И в София, и в Скопие има булеварди „ Гоце Делчев ”. Те не са свързани директно един с различен. Но те, като две успоредни прави ще се слеят във времето в едно ”, уточни Ангел Ангелов.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР