Руската петролна корпорация Лукойл обмисля да продаде регистрираното в швейцария

...
Руската петролна корпорация Лукойл обмисля да продаде регистрираното в швейцария
Коментари Харесай

Заради санкциите "Лукойл" може да продаде търговското си дружество "Литаско", твърди "Ройтерс"

Руската петролна корпорация " Лукойл " обмисля да продаде записаното в швейцария комерсиално сдружение Литаско (Litasco), защото американските наказания против Русия вършат още по-трудно набирането на средства от женевското сдружение.

Това твърди " Ройтерс " в извънреден репортаж, позоваващ се на източници от енергийните среди. В него обаче не се показва дали не става дума за така наречен вътрешна продажба, т.е. официално обособяване от структурите на компанията. Дружеството работи най-вече със суровина и рафинерии на " Лукойл ", заради което би трябвало повече информация дали то може да съществува като самостоятелен търговец.

" Лукойл " има рафинерии в България, Румъния, Италия и Холандия и е отказала да разяснява случая.

Агенцията даже показва, че " Литаско " може да смени притежателя си към края на 2017г. и това евентуално ще е първа крачка към разлъка на " Лукойл " със задгранични активи. Така вторият по величина съветски производител на нефт ще може да се концентрира върху създаването на залежи в Сибир, споделя един от високопоставените източници на " Ройтерс ".

" Санкциите са една от аргументите за тази концепция за продажба. Така ще се помогне за пренасочване на забележителна част от оперативния капитал от комерсиална активност към планове за рандеман в Русия ", добавя той с молба да остане неизвестен, защото няма позволение да разисква обществено възможна продажба.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР