Руската петролна компания Лукойл опровергава твърденията за доставка на горива

...
Руската петролна компания Лукойл опровергава твърденията за доставка на горива
Коментари Харесай

"Лукойл" обмисля да заведе дело срещу Кирил Петков и Асен Василев, отрича за доставки на гориво за Украйна

Руската петролна компания " Лукойл " опровергава изказванията за доставка на горива за Украйна от рафинерията й в България или посредством други канали и не изключва опцията да се обърне към съда, съобщи съветската пропагандистка държавна организация ТАСС. 
 
" Лукойл " по отношение на новата вълна спекулативни изявления в медиите още един път декларира, че няма контракти и не е доставял през 2022 година своя продукция в Украйна от завода в Бургас (България) или посредством някакви други канали ", се показва в публично изказване на компанията.
 
" Лукойл " акцентира, че такива догатки по-рано са опровергавани и от представител на посолството на Русия в България. 
 
" Компанията си резервира правото да се обърне към съда за отбрана на бизнес репутацията си ", се показва в изялението. 
 
 Асен Василев и Кирил Петков Асен Василев и Кирил Петков Източник: Zonanews
Преди седмица някогашният министър председател Кирил Петков съобщи в предаването на някогашния сътрудник на Шесто ръководство Веселин Дремджиев, че " огромна част от дизела в Украйна действително идваше от България (...) до 40% от дизела в Украйна е българско произвеждане, по този начин сме помагали и на Украйна, тъй като те без гориво не могат да водят тази война ".
 
Германският в. " Ди Велт " заяви по-рано този месец, базирайки се на някогашния министър на финансите Асен Вaсилев, че България посредством задгранични медиатори е снабдявала Украйна с дизелово гориво след съветската инвазия, като нефтопродуктите са били създадени от рафинерията " Лукойл Нефтохим Бургас ". 
 
" Лукойл " тогава съобщи, че българските управляващи в никакъв случай не са се обръщали към управлението на предприятието му с молба за доставка на гориво за Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР