Руската космическа агенция Роскосмос не планира засега да прекъсне контактите

...
Руската космическа агенция Роскосмос не планира засега да прекъсне контактите
Коментари Харесай

Роскосмос не планира засега да прекъсне контактите с НАСА

Руската галактическа организация Роскосмос не възнамерява към този момент да прекъсне контактите си с НАСА макар "неприятната изненада " с анулираната покана към нейния началник Дмитрий Рогозин да посети Съединени американски щати. Това написа "Комерсант ", като се базира на представителя на Роскосмос Владимир Устименко.

Ръководителят на НАСА Джим Брайдънстайн сподели на 5 януари пред "Вашингтон пост ", че е отменил поканата, откакто няколко сенатори са създали възражения. Рогозин е в листата на лицата, глобени от Съединени американски щати, поради ролята си в анексията на украинския полуостров Крим през 2014 година, когато бе вицепремиер.

"Имаше единствено изявления в медиите, така че не можем официално да установяваме отхвърли ", прецизира представителят на Роскосмос, представен в "Комерсант ".

Корпорацията приканва да не се преувеличават възможните последствия. "Не, всички тези догатки, че неотложно ще се оттеглим от договарянията с НАСА за присъединяване (на Русия) в основаването на окололунна станция "Гейтуей " или ще се откажем от други задължения, нямат съображение. Смятаме да съблюдаваме всички договорености и да следваме подписаните документи; Роскосмос към този момент няма желание да работи огледално ", споделя Устименко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР