Руската корпорация Росатом“ регистрира АО НоваВинд“ като нова управляваща компания

...
Руската корпорация Росатом“ регистрира АО НоваВинд“ като нова управляваща компания
Коментари Харесай

Росатом регистрира НоваВинд - управляваща компания за вятърни централи

Руската корпорация „ Росатом “ записва АО „ НоваВинд “ като нова ръководеща компания за осъществяване на тактиката в направление „ Ветроенергетика “ с уставен капитал от 1,101 милиарда рубли. За общоприет шеф на компанията бе назначен Александър Корчагин. 

АО „ НоваВинд “ ще консолидира всички активи на „ Росатом “ в региона на ветроенергетиката.

„ Успешното излизане както на вътрешния, по този начин и на интернационалния пазар на вятърната енергетика и развиването на нови артикули в енергетиката изисква оптималната централизация на ръководството за сполучливата реализация на тези стратегии на „ Росатом “. Решението на такава амбициозна задача изисква образуването в Русия на безусловно нови пълномощия за основаване и ръководство на вятърни паркове, образуване на серийно произвеждане на вятърни турбини, образуване на услугите след продажбата, подготвеност в региона на маркетинга, създаването и продажбата на нови артикули. Имайки поради обстоятелството, че ние осъществяваме плана за ветроенергетиката в интернационално съдействие с холандската компания Lagerwey, е належащо да се отдели ветроенергетиката в самостятелно бизнес направление “. Това разяснява Александър Корчагин във връзка основаването на новата компания.

АО „ ВетроОГК “, която от 2016 година осъществя планове за основаване на вятърни електроцентрали с обща мощ 970 МВт и пристъпва към най-мащабната в Русия стратегия за локализация на производството на вятърни турбини, ще влезе в състава на „ НоваВинд “. АО „ ОТЕК “ ще преотстъпи на „ НоваВинд “ правата си по лицензионното съглашение с холандската компания Lagerwey. Впоследствие основаната ръководеща компания ще стане акционер в взаимното предприятия с холандския сътрудник.

„ Бизнесът в топлоенергетиката на АО „ ОТЕК “, на която аз също съм шеф, ще стане обособена бизнес единица. Управляващият екип на ОТЕК се оправи с решаването на дилемите, които бяха сложени от „ Росатом “. Ние сполучливо реализирахме нов ефикасен модел на ръководство на бизнеса – за три години рентабилността на неатомния енергиен комплекс на „ Росатом “ се усили два пъти. Сега е належащо изцяло да се съсредоточим върху плановете от новата енергетика “, означи Корчагин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР