Руската инвазия в Украйна навлезе в най-активната си фаза. Армията

...
Руската инвазия в Украйна навлезе в най-активната си фаза. Армията
Коментари Харесай

Русия обкръжава украинските елитни войски в Донбас


Руската инвазия в Украйна навлезе в най-активната си фаза. Армията на Путин е единствено на 25 километра от цялостното обграждане на елитните украински специфични елементи и евентуална огромна победа за Москва в Донбас. Това съобщи представителят на украинското министерство на защитата Александър Мотузяник, представен от „ Дейли Телеграф “.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5533
„ Сега следим най-активната фаза на пълномащабната експанзия, която Русия разпростра против нашата страна. Ситуацията на източния фронт е извънредно сложна, тъй като ориста на страната ни може би се взема решение там тъкмо сега “, сподели още той.

Зеленски също съобщи в послание към нацията, че обстановката в Донбас е доста сложна. " Практически цялата мощност на съветската войска, всичко, което им е останало, е хвърлено в офанзивата там. Лиман, Попасна, Северодонецк, Славянск - окупаторите желаят да унищожат всичко там ", сподели той и незабавно изиска от Запада още повече оръжия, в това число реактивни системи за залпов огън и танкове.

Междувременно стана ясно, че съветските сили са поели контрола над три града в Донецка област, в това число Светлодарск, сподели регионалният шеф Павло Кириленко пред Радио Свободна Европа.

По-рано силите на ДНР оповестиха, че градът е под техен надзор като пуснаха видео в Телеграм по какъв начин украинското знаме в обитаемото място с съветско. Светлодарск е на 80 километра югозападно от Северодонецк, в центъра на съветските офанзиви през последните дни.

Областният шеф на Луганск Сергей Хайдай също удостовери, че обстановката в региона е доста тежка. По думите му „ окупаторите нападат във всички направления по едно и също време – Северскодонецк, Золоте и Катериновка. Градовете към Попасна и на други места. Маршрутът Лисичанск-Бахмут е изцяло блокиран. Врагът е докарал безумно доста бойци и техника в нашия район. Имат хеликоптери и тежко въоръжение “.

Руските сили евентуално са се отказали от напъните да обкръжат огромни украински формирования в Източна Украйна и вместо това се пробват да обезпечат по-малки обкръжения и да се съсредоточат върху Северодонецк. Това показва в ежедневния си разбор за ситуацията на фронта в Украйна американският Институт за проучване на войната (ISW).

Тази смяна в съветския метод дава опция за еволюционен прогрес, само че с цената на занемаряване на няколко планувани линии на нахлуване и отвод от плануваното от Кремъл надълбоко обграждане на украинските сили в Източна Украйна.

Украинските сили евентуално организират следено евакуиране югозападно от Попасна покрай Бахмут, с цел да защитят украинските линии за доставяне против съветските офанзиви в югоизточната част на Бахмут, написа " Телеграф ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР