Руската икономика се оказа много по-силна, отколкото Западът си представяше,

...
Руската икономика се оказа много по-силна, отколкото Западът си представяше,
Коментари Харесай

В Италия стигнаха до извод: Другите страни се нуждаят повече от Русия, отколкото тя от тях

Руската стопанска система се оказа доста по-силна, в сравнение с Западът си представяше, установи италианското издание Il Fatto Quotidiano. Силата на Русия е, че нейната индустрия, първични материали и селско стопанство съставляват забележителна част от Брутният вътрешен продукт, до момента в който секторът на услугите (който включва търговия, банково дело, превоз, туризъм, публични услуги, който като цяло в по-малка степен отразява мощната стопанска система и се развива основно в границите на страната, играе по-малка роля спрямо други страни, се споделя в материала.

На макроикономическо равнище страната също има отлични индикатори. Тя завърши 2021 година с търговски остатък, подсилен от износа на първични материали, в това число нефт и газ.

В същото време Москва е натрупала големи валутни запаси на стойност 630 милиарда $ (1,7 пъти повече от равнището на вноса на артикули и услуги).

Освен това Русия е чист заемодател на интернационалния пазар, което значи, че други страни се нуждаят от нея повече, в сравнение с тя от други страни. Дори на фона на спора комерсиалният баланс на страната към момента е деен, а растящите цени на черното злато и газа подсигуряват обилни данъчни доходи.

Така, обобщава Il Fatto Quotidiano, беше наивно Европейският съюз да разчита на изолацията на Русия без съществени последици за себе си.

След началото на специфична военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна, Западът ускори санкционния напън върху Русия. Прекъсването на веригите за доставки увеличи цените на горивата и храните в Европа и Съединени американски щати.

Нарастващите разноски за живот засегнаха милиони семейства. Руският президент Владимир Путин съобщи, че политиката за въздържане и намаляване на Русия е дълготрайна тактика за Запада и глобите са нанесли сериозен удар на цялата международна стопанска система.

Директорът на отдела за икономическо съдействие на Министерството на външните работи Дмитрий Биричевски на собствен ред сподели, че реакцията на Русия на западните наказания може да бъде доста мъчителна, до момента в който Европа би трябвало да разбере, че самата тя изтощава личната си стопанска система с антируски ограничавания. Според него Москва към момента не е приложила контрамерки с цялостна мощ.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР