Руската фигуристка Камила Валиева е дала положителна допинг проба на

...
Руската фигуристка Камила Валиева е дала положителна допинг проба на
Коментари Харесай

Вече официално: Фигуристката Валиева с допинг! Ще участва ли в Пекин?

Руската фигуристка Камила Валиева е дала позитивна допинг проба на 25 декември по време на шампионата на страната в Санкт Петербург, заяви CNN.

Тестът е бил изработен от Международната организация по тестиране (ITA) и проучен в лабораторията в Стокхолм, акредитирана от Световната антидопингова организация (WADA). Резултатът е бил позитивен на триметазидин – лекарство, което щади сърцето и мозъка по време на интензивни тренировки.

Правата на състезателката са били краткотрайно спрени от Руската антидопингова организация и тя не е имала право да започва в никакви други надпревари, в това число и на олимпиадата, само че Валиева е оспорила решението на 9 февруари, като го е спечелила още същия ден. Мотивите не се разкриват за момента.

Делото не е под юрисдикцията на МОК, тъй като тестът е взета преди олимпиадата в Пекин, само че се чака Спортният арбитраж да вземе решение по проблема до 15 февруари, когато стартира конкуренцията при фигуристките.

МОК не изключва вероятността класирането в отборната конкуренция да бъде преразгледано.

Припомняме ви, че фигуристите на Русия завоюваха отборната купа след сериозна заслуга на 15-годишната Камила Валиева, която извърши два четворни скока и заслужи най-висока оценка, втори останаха американците, а трети – японците.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР