Руската федерация ще забрани доставките на петрол и петролни продукти

...
Руската федерация ще забрани доставките на петрол и петролни продукти
Коментари Харесай

Русия спира да доставя нефт на страните, приели таван на цената на петрола

Руската федерация ще забрани доставките на нефт и петролни артикули за страни, които изискват съблюдаване на тавана на цените, натрапен от Запада, и може да понижи производството на нефт при започване на 2023 година с 500-700 хиляди барела дневно. Това съобщи в петък вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ".

" Като част от този декрет [указът в отговор на тавана на цените, въведен от Запада], ще бъде въведена възбрана за доставка на нефт и петролни артикули в тези страни, на тези юридически лица, които ще изискват съблюдаване на договорите с тавана на цените, въведен от Европейския съюз, тъй че ние сме подготвени да понижим отчасти производството. В началото на идната година може да имаме понижение с към 500-700 хиляди барела дневно, това е към 5-7% за нас ", съобщи той.

Новак добави, че размерът на сходно понижаване на производството на нефт е нищожен, " само че все пак такива опасности съществуват “.

Страните от Г-7, Европейски Съюз и Австралия по-рано се споразумяха да наложат таван от 60 $ за барел на офшорния съветски нефт за своите кораби и територии от 5 декември. Освен това от 5 февруари 2023 година влизат в действие пределните цени на петролните артикули, чиито параметри ще бъдат избрани по-късно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР