Руската федерация е продължила от 7 до 19 август нотификацията

...
Руската федерация е продължила от 7 до 19 август нотификацията
Коментари Харесай

Русия удължи до 19 август нотификацията за предупредителна зона в Черно море заради военни учения

Руската федерация е траяла от 7 до 19 август известието за установяване на краткотрайна предупредителна зона в Черно море заради осъществяване на военни учения. Това сочи информация на Българска телеграфна агенция във Военноморския координационен детайл във Варна. Зоната включва елементи от изключителната икономическа зона на България. От Министерството на защитата увериха преди дни, че няма причина за терзание.

По информация на Службата за навигационна сигурност на Руската федерация ще бъдат провеждани учения на Военноморските сили (ВМС) на Руската федерация – ракетни и артилерийски стрелби.

Руската федерация изпрати обществена нотификация за установяване на краткотрайна предупредителна зона в Черно море заради осъществяване на военни учения, заяви Министерството на защитата в края на юли. НАТО осъди " рисковото " държание на Русия в Черно море и опитите ѝ да блокира износа на украинско зърно, като акцентира, че новата съветска " предупредителна зона " визира териториалните води на България, която е членка на Алианса, осведоми Българска телеграфна агенция на 26 юли.

Спокойно обсъждаме обстановката, не сме обезпокоени по никакъв метод. Всички съдружници са наясно с казуса, който основават съветските дейности в Черно море и имат подготвеност да оказват помощ на страната ни, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев в последния ден на юли. Той добави, че съдружниците ни са подготвени да влагат в разследващи полети, с цел да бъде ясно каква е ситуацията.

Премиерът акад. Николай Денков сподели преди дни, че е допустимо да има трето удължение на известието. Милитаризацията на Черно море се случва без значение дали желаеме, или не, съобщи министър председателят по време на видеоизлъчване в формалната страница на Министерския съвет във Facebook.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР