Руската федерация е била и остава една от водещите страни

...
Руската федерация е била и остава една от водещите страни
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия беше и си остава една от водещите спортни сили в света

Руската федерация е била и остава една от водещите страни в света в развиването на спорта. Това разгласи през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин по време на церемонията по откриването на Игрите на бъдещето в Казан, оповестява Риа Новости.

„ Нашата страна е била и остава една от водещите спортни сили на планетата, отечество на велики спортисти, победи и върхове. Игрите на бъдещето са независимост от политически условия, всевъзможни типове дискриминация и двойни стандарти " сподели Путин.

„ Игрите на бъдещето " ще се проведат в Казан и Сочи от 21 февруари до 3 март. Очаква се да вземат участие над две хиляди спортисти от 107 страни. На церемонията по откриването участваха президентите на Беларус, Казахстан, Република Сръбска, Киргизстан и Таджикистан.

В края на февруари - началото на март 2022 година доста интернационалните спортни организации отстраниха съветски спортисти от надпревари. В някои събития спортистите от Руската федерация се показват в безпристрастен статут.

На 8 декември Международният олимпийски комитет (МОК) позволи на съветски и беларуски спортисти да вземат участие в Олимпийските игри в Париж в безпристрастен статут. Спортистите обаче няма да имат право да вземат участие в отборни надпревари

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР