Руската делегация ще участва в заседание на Съвета на външните

...
Руската делегация ще участва в заседание на Съвета на външните
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще участва в Съвета на външните министри на ОССЕ в Скопие, ако България разреши прелитане

Руската делегация ще взе участие в съвещание на Съвета на външните министри на ОССЕ в Скопие, в случай че България, както даде обещание на Северна Македония, отвори въздушно пространство за Руската федерация. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров, говорейки на форума " Примаковски четения ", оповестяват съветски медии.

" Сега наподобява, че Македония ни предложения на Съвета на външните министри на ОССЕ. България наподобява е дала обещание на Македония да отвори въздушното си пространство. Ако се получи, ние ще бъдем там ", сподели още Лавров.

Срещата на външните министри на ОССЕ ще се организира от 30 ноември до 1 декември в Скопие, на която членовете на организацията би трябвало да вземат решение за фигурата на председателстващата страна.

Ръководителят на дипломатическото ведомство на Северна Македония Буяр Османи сподели на 14 ноември, че въпросът с идването на Лавров в Скопие за присъединяване в Министерския съвет на ОССЕ към момента не е решен. Той също по този начин напомни, че шефът на съветската дипломация е обект на ограничавания на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР