Руската атлетка Даря Клишина, която живее от десет години в

...
Руската атлетка Даря Клишина, която живее от десет години в
Коментари Харесай

Руска атлетка: Мога да печеля $10 000, но и $300 000

Руската атлетка Даря Клишина, която живее от 10 години в Маями, призна, че не разчита на спортните си достижения, с цел да печели пари. Световната вицешампионка в скока на дължина от 2017 година се радваше на безпристрастен статут от Игрите в Рио 2016 година, когато започнаха проблемите за съветските спортисти и бяха изключени от интернационалния спорт.

„ Целият ми финансов доход е обвързван със странични приходи. Всичко спечелвам от спонсорски контракти, разяснява Клишина. - Не е загадка, че леката атлетика не е високоплатен спорт. Това не е тенис, където ти дават 3 милиона $ за шампионат от Големия шлем и можеш да осигуриш част от живота си. След като се реалокирах в Америка, всички разноски паднаха на моите рамене. Колко? Зависи от договорите. Може да са 10 или 200-300 хиляди. Различните марки, другите времеви рамки и сумите варират. Никога не съм преследвала парите. Ако беше, нямаше да родя дете след международното. Ако се опрем на математиката, изгубих половин милион $ по време на шестмесечна пауза в кариерата ми. Минимум. ”

Първото дете на рускинята се появи на бял свят през 2018 година През юни 2022 година тя роди втория си наследник в Маями (САЩ).

По-рано спортистката сподели, че няма желание да се връща към спорта. Тя означи, че й липсва мотивация за това.

Клишина е родена в Твер (Рус). 32-годишната рускиня е сребърна медалистка от международното състезание през 2017 година, двукратна европейска шампионка в зала (2011, 2013 г.) и медалистка от европейското състезание през 2014 година През юли 2016 година тя стана единственият съветски състезател, позволен от Международната асоциация на лекоатлетическите федерации на Олимпиадата в Бразилия като безпристрастен състезател. Клишина обаче не съумя да приключи квалификационния шампионат заради травма.
      Вижте тази обява в Instagram.

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР