Как да се разпределят отпуснатите 8 300 000 лв. обсъдиха

...
Как да се разпределят отпуснатите 8 300 000 лв. обсъдиха
Коментари Харесай

Синдикатите в МП искат повече средства за храна, вместо за заплати

Как да се разпределят отпуснатите 8 300 000 лева разискаха министър Мария Павлова и представители на синдикатите от бранш " Сигурност " в Министерството на правораздаването (МП).

Средствата са планувани за увеличение на възнагражденията на работещите в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН), Главна дирекция " Охрана " (ГДО) и Бюрото по отбрана на предпазени лица (БЗЗЛ).

На срещата бяха разисквани два разновидността - дали средствата да бъдат употребявани за процентно нарастване на главните хонорари или за повишаване на твърдите суми за храна.

Всички синдикати в трите профилирани дирекции на Министерство на правосъдието се оповестиха за увеличение на парите за храна, поравно за всички. Дали това решение е допустимо, ще бъде в съгласие с Министерството на финансите. Оттам се чака и отговор на поисканите от министър Павлова близо 20 млн.лв. спомагателни средства за характерни служебни действия.

На срещата в Министерство на правосъдието участваха представители на Съюз на синдикални организации в системата на Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците на пандизите в България, Синдикат " Охрана ", Синдикат на пенитенциарните чиновници, Синдикат на чиновниците в Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците в ГДИН, Синдикат на работещите в местата за отнемане от независимост, защитаващ ползите на държавни чиновници от системата на ГДИН към КНСБ и новоучредената Синдикална организация на чиновниците в ББЗЛ. Участваха също представители на политическия кабинет в Министерство на правосъдието и професионалните управления на трите структури.

Припомняме, през вчерашния ден служебният вътрешен министър Калин Стоянов подписа две заповеди за на другите категории чиновници в Министерство на вътрешните работи. Със 100 лева се усилва размерът на порциона, считано от 1 януари 2024 година
 Кабинетът утвърди спомагателни разноски по бюджетите на министерства и ведомства
Кабинетът утвърди спомагателни разноски по бюджетите на министерства и ведомства

Целта е да се преодолее диспропорцията във възнагражденията на персонала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР