Руската армия заяви, че е извършила удари по украински казарми

...
Руската армия заяви, че е извършила удари по украински казарми
Коментари Харесай

Русия съобщи за наказателна операция за Макеевка: Ударили две украински казарми в Краматорск

Руската войска съобщи, че е направила удари по украински казарми в Краматорск, в Източна Украйна и е предизвикала огромни загуби на съперника. Ударите са били нанесени в отговор на украинската бомбардировка по Макеевка, в която на Нова година бяха убити 89 съветски военнослужещи, съобщи Франс прес. При ударите са били убити над 600 украински военнослужещи, добавя Ройтерс, като се базира на съветското министерство на защитата.

" В отговор на незаконния удар на режима на Киев в първите минути на януари 2023 година съветските сили направиха наказателна интервенция ", разгласи съветското министерство на защитата в ежедневната си сводка. В нея се разяснява, че са били изумени две казарми. Не се прецизира на коя дата са били нанесени ударите, показва Франс прес.

Министерството на защитата споделя, че в изумените здания са били краткотрайно настанени украински военни, прибавя Ройтерс и отбелязва, че не може да удостовери от самостоятелен източник информацията за ударите и броя на жертвите, за които приказва Москва.

Украинските управляващи оповестиха пък, че Краматорск е бил изумен от седем ракети през нощта, като отхвърлиха да са изумени казарми. Повредени били 2 образователни заведения, 8 жилищни здания и гаражна кооперация, само че вследствие на обстрела няма потърпевши. Две други ракети са били ориентирани към прилежащия град Константиновка (Костянтиновка).

В Русия дадоха цинично пояснение за удара по Краматорск с наказателна акции, отбелязва.

Вчера публицисти на Франс прес, които се намирали в Краматорск, са чули минимум четири детонации преди среднощ.

А пък Кирило Тимошенко, ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи, че при ракетни удари по Краматорск и Константиновка (Костянтиновка), в Донецка област, е погубен един човек, а осем души са ранени.

Същевременно военният шеф на южната украинска Херсонска област упрекна съветските окупатори, че употребяват възпламеняващи муниции при бомбардирането на част от град Херсон, съобщи ДПА. Ярослав Янушевич съобщи в канала си в " Телеграм ", че при този обстрел не е имало жертви.

Женевската спогодба не разрешава потреблението на възпламеняеми беприпаси против цивилни цели.

Руските сили са стреляли и по разнообразни обитаеми места, включително и град Запорожие и села в Днепропетровска област. Един човек е погубен в Харков по време на нощни офанзиви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР