Руската армия спира настъплението към Киев и се концентрира към

...
Руската армия спира настъплението към Киев и се концентрира към
Коментари Харесай

Руската армия спира настъплението към Киев, концентрира се върху Донбас


Руската войска стопира настъплението към Киев и се концентрира към окупацията на Донбас. Това публично оповести съветското министерство на защитата.

След повече от денонощие на спекулации командването на съветската войска аргументира предислоцирането на частите по това направление с осъществяването на една от задачите си – да концентрира украинската войска в защитата на столицата и други огромни градове, да я обезкръви, а по-късно за отбягване на човешки жертви, съветската войска да извърши главните си цели.

„ Цел на прегрупирането на съветските въоръжени сили е активизацията на дейностите по предпочитаните посоки и на първо място довеждане докрай на интервенцията за цялостното освобождение на Донбас “, сподели представителят на съветската войска Игор Конашенков.

Руските танкове доближиха до предградията на 15-20 километра от центъра на столицата още в първите дни на войната, само че резултатът от този момент са само опустошения и загуба на жива мощ и бойна техника.

Украйна дефинира като позитивни сигналите от руско-украинските договаряния, само че с ангажимента. „ Разбира се, наясно сме с всички опасности. Не виждаме причина да имаме вяра на думите на някои държавни представители, които не престават да се бият за нашето заличаване. Украинците не са доверчив народ “, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

В диалог по телефона с няколко европейски водачи Владимир Путин е обяснил, че макар ултиматума на Москва към този момент разплащане за съветския газ в рубли все ще не е допустимо.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР