Руската армия отстъпва в редица сектори на юг и на

...
Руската армия отстъпва в редица сектори на юг и на
Коментари Харесай

Евгений Пригожин: Руската армия отстъпва в редица сектори на юг и на изток в Украйна

" Руската войска отстъпва в редица браншове на юг и на изток в Украйна ", това съобщи Евгений Пригожин, началник на частната военна компания " Вагнер ", съобщи Франс прес. По този метод той влезе в несъгласие с изказванията на Кремъл, съгласно които украинската контраатака е неуспех.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10845
" Руската войска се изтегля в браншове на Запорожка и в Херсонска област, украинските въоръжени сили напредват ", споделя Пригожин в изядление, оповестено в " Телеграм " от неговата пресслужба.

" Същото се случва и в Бахмут, врагът прониква все по-надълбоко в нашата защитата ", добавя предприемачът.

" Няма никакъв надзор, няма военни триумфи на Москва ", добави Пригожин и съобщи, че съветските военни " се къпят в кръв ", което съгласно Агенция Франс Прес е метод той да каже, че те понасят тежки загуби.

Думите на Пригожин не могат да бъдат тествани от самостоятелен източник, означи Агенция Франс Прес. Те обаче опонират на тези на съветския президент Владимир Путин и на неговия министър на защитата Сергей Шойгу, съгласно който съветската войска отблъсква украинските щурмове.

Наскоро Путин повтори своята теза, че украинската контраатака е неуспех и че силите на Киев са понесли пагубни загуби. Вчера Шойгу увери, че украинската войска е в развой на прегрупиране, откакто не е съумяла да пробие съветските сили.

Веднага по-късно Пригожин дефинира като огромни неистини победоносните изказвания на съветското министерство на защитата, обвинявайки генералния щаб, че крие компликациите, с които се сблъскват съветските сили на терен и загубите, които те понасят.

Но доказателство, че украинската контраатака се взима доста насериозно от Москва, бе това, че на няколко пъти в границите на няколко дни Путин приказва за обстановката на бойното поле, въпреки че той има податливост в последните месеци да не разяснява в елементи протичащото се там.

Докато доста съветски опозиционери са в пандиза поради рецензии, свързани с спора в Украйна, ръководителят на " Вагнер " намерено сложи под въпрос аргументите, заради които бе стартирана по този начин наречената съветска специфична военна интервенция.

" Войната беше нужна, с цел да може една група мръсници да бъде нараснала ", съобщи през днешния ден той и упрекна съветските олигарси, че имат потребност от война, до момента в който Киев, съгласно него, е подготвен на каквото и да е съглашение.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР