Руската армия обяви намерението си да установи контрол над Южна

...
Руската армия обяви намерението си да установи контрол над Южна
Коментари Харесай

Руската армия обяви намерение за контрол на Южна Украйна

Руската войска разгласи желанието си да откри надзор над Южна Украйна и да доближи до Приднестровието на територията на Молдова.

Заместник-командващият войските на Централния боен окръг Рустам Миннекаев съобщи, че през втория стадий от интервенцията си в Украйна съветската войска възнамерява да откри надзор над Донбас и да си обезпечи сухопътен кулоар до полуостров Крим. Според него контролът над Южна Украйна ще подсигурява на въоръжените сили на Руската федерация изход към Приднестровския регион в Молдова, където, по думите му, се следи угнетяване на рускоезичното население.

Рустам Миннекаев сподели още, че сега Русия води война с целия свят, както е било по време на Великата отечествена война. “Цяла Европа, целият свят е бил срещу нас. И в този момент е същото, те в никакъв случай не са обичали Русия ”, акцентира Миннекаев.

Южна Украйна обгръща Херсонска, Одеска, Николаевска,Запорожска и Днепропетровска област. По данни на министерството на защитата към този момент Русия управлява напълно единствено Херсонска област.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР