Руската армия нанесе терористичен удар с балистична ракета Искандер“ по

...
Руската армия нанесе терористичен удар с балистична ракета Искандер“ по
Коментари Харесай

„Освободителите“ удариха театъра в Чернигов, поне 7 убити и над 117 ранени


Руската войска нанесе терористичен удар с балистична ракета „ Искандер “ по центъра на североизточния регионален град Чернигов.

Ракетата е улучила покрива на градския спектакъл, пробила го е и се е взривила вътре. Засега се знае за най-малко 7 убити (включително 6-годишно дете) и над 117 ранени, измежду които 11 деца, едното от тях е в извънредно тежко положение. Ударът бе нанесен измежду бял ден, право по центъра на града, където няма по какъв начин да има военна техника или скупчване на армия.

Врагът обстрелва центъра на Чернигов. Вероятно балистична ракета. Останете в укритията. Детайли по-късно “, написа в телеграфен жанр регионалният шеф Вячеслав Чаус.

В резултат от удара най-тежко е потърпевша вътрешността на трагичния спектакъл, в който се е провеждало мероприятие. Унищожени са паркирани в близост коли.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, който е в Швеция, с цел да договаря за военна поддръжка, написа в своя телеграм-канал:

Руска ракета попадна право в центъра на града, в нашия ЧернигоВ. Площадът, политехническия университет, театърът. Нормален съботен ден, който трансформира в ден на болежка и загуба. Има починали и ранени. Моите съболезнования на хората, които изгубиха свои близки. Всички служби работят на място: спасители, полиция, медици. Всеки, който е необходим. “

Зеленски разгласява видео от мястото на случая, на което се виждат разпръснати парчета от съществено потърпевшата постройка и потрошени коли, паркирали към нея.

Повечето от починалите и ранените са се намирали към театъра, в който попадна ракетата, и са потърпевши от летящите от вътрешната страна на открито осколки и парчета.

Някои от жертвите и ранените са се возели в градски рейс, други са минавали по пешеходна пътека, трети са излизали от околните 3 църкви, където освещавали плодове. Ние сме длъжни да документираме това военно закононарушение. То ще бъде сложено на рафта с доказателства за закононарушенията на Русия против човечеството “, съобщи украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко.

До 21 август в Чернигов са оповестени дни на печал в памет на починалите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР