Руската армия е нанесла 60 ракетни и 15 въздушни удара

...
Руската армия е нанесла 60 ракетни и 15 въздушни удара
Коментари Харесай

Руската армия е нанесла 60 ракетни и 15 въздушни удара над Украйна през последното денонощие

Руската войска е нанесла 60 ракетни и 15 въздушни удара и е употребявал над 45 реактивни системи за залпов огън над Украйна през последното денонощие. Това заяви Ukrinform, базирайки се на информация на Генералния щаб на въоръжените сили.

Засегнати са над 50 обитаеми места, множеството от които са в Донецка област, се споделя в отчета. Руските сили изселват цивилното население по крайбрежията на р. Днепър в Каховка, Херсонска област, с цел да  укрепят позициите си и да изградят минно-експлозивни към кварталите, е маркирано в сводката на Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Самолети на Силите за защита на Украйна са нанесли 14 удара по съветски позиции през миналото денонощие. Ударени са два командни пункта, както и региони, в които са ситуирани съветски военни елементи и техника.  

Междувременно кметът на Киев Виталий Кличко заяви тази заран, че водоснабдяването и електроснабдяването в украинската столица е възобновено.  Той предизвести за планувани спирания на тока в града „ поради забележителния недостиг в енергийната система след варварските офанзиви ”, написа Kyiv Post.

Според украинските управляващи съветските удари през последния месец са унищожили към една трета от  електроцентралите в страната и още веднъж приканиха украинците да пестят от електрическа енергия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР