Руската антидопингова агенция (РУСАДА) няма да обяви датата на заседанието,

...
Руската антидопингова агенция (РУСАДА) няма да обяви датата на заседанието,
Коментари Харесай

РУСАДА няма да обяви официално решението по делото срещу Камила Валиева

Руската антидопингова организация (РУСАДА) няма да разгласи датата на съвещанието, решението или други детайлности по случая с фигуристката Камила Валиева, оповестиха от централата.

На 14 септември генералният шеф на РУСАДА Вероника Логинова обави пред ТАСС, че следствието на случая с 16-годишната Валиева е завършило и отделът за обработка на резултатите е почнал да приготвя всички нужни документи за чуването в дисциплинарния антидопингов комитет.

" За да отбрани ползите на състезателката, която е предпазено лице, РУСАДА заявява, че в сходство с точка 4.1 от интернационалния стандарт за обработка на резултатите, всички процеси и процедури, свързани с делото, в това число обвиняването и окончателното решение, са поверителни. Съблюдавайки прецизно правилата на интернационалните и съветските антидопингови стандарти и като взема поради естеството и събитията на случая, РУСАДА не има намерение да оповестява датата на чуването, решението или други детайлности по случая на съветската спортистка ", се споделя в изказване на организацията.

В сходство с устава на Световната антидопингова организация (УАДА), РУСАДА няма даже право да разкрива името на малолетен състезател. Дисциплинарната антидопингова комисия на РУСАДА ще уведоми Валиева за решението по нейния случай в деня на произнасянето му. Изявление за решението може да бъде направено от спортистката или нейни публични представители.

В тестът на Валиева от 25 декември 2021 година беше намерено неразрешеното вещество " триметазидин ". На 8 февруари 2022 година Руската антидопингова организация (РУСАДА) наложи краткотрайно премахване на Валиева, която още на идващия ден сполучливо оспори това наказване пред самостоятелния дисциплинарен комитет. " Б " тестът на рускинята също даде позитивен резултат.

Валиева беше позволена до присъединяване в самостоятелния олимпийски шампионат по фигурно пързаляне на Игрите в Пекин 2022, където зае четвърто място. 16-годишната рускиня завоюва олимпийската купа отборно в Пекин. Тя стана и европейска шампионка през тази година.

Камила Валиева, която тренира под управлението на Етери Тутберидзе, държи върховете за най-висока оценка в късата стратегия, във волната стратегия и в общия общ брой при дамите във фигурното пързаляне.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР