Руска крилата ракета, изстреляна срещу Лвов в Западна Украйна, за

...
Руска крилата ракета, изстреляна срещу Лвов в Западна Украйна, за
Коментари Харесай

Руска ракета прелетя през небето на Полша

Руска крилата ракета, изстреляна против Лвов в Западна Украйна, за малко е нарушила въздушното пространство на Полша, оповестява " Ройтерс ".

" Обектът навлезе в полското пространство покрай град Осердов (Люблинско воеводство) и остана там 39 секунди ", показаха полските въоръжени сили в обществената мрежа X и допълниха, че по време на целия полет тя е била следена от военни радарни системи.

По-рано полската войска осведоми, че самолетите на Полша и съдружниците са били задействани по време на офанзивата, с цел да се подсигурява сигурността на въздушното пространство на страната.

Кметът на Лвов Андрий Садовий заяви в " Телеграм ", че няма офанзиви против града, само че към 20 ракети и седем бойни дрона са били изстреляни против " сериозна инфраструктура " в цялата област.
 Киев под ракетна офанзива след 44-дневна пауза
Киев под ракетна офанзива след 44-дневна пауза

Всички ракети са свалени след тричасова въздушна паника

Официални лица показаха, че Русия е изстреляла общо 57 ракети и дронове против Украйна тази нощ. Атаки са били осъществени против Киев и Лвовска област в западната част на страната.

Украинските военновъздушни сили са свалили 18 от 29-те изстреляни ракети, както и 25 от 28-те дрона.

тази заран.

Началникът на киевската военна администрация Серхий Попко заяви, че украинските сили за противовъздушна защита са унищожили към дузина изстреляни от Русия ракети над столицата и нейните покрайнини. Нанесени са единствено незначителни вреди.

От дни Русия прави въздушни офанзиви против Украйна, които Москва показва като възмездие за украинските набези по време на последните президентски избори.

Погрешно изстреляна в Южна Полша през ноември 2022 година в случай, който породи опасения, че войната в Украйна ще се трансферира през границата.

През април боен обект покрай северния град Бидгошч. По-късно беше обявено, че това е съветска ракета.
 Полша допуска, че съветска ракета е навлязла от Украйна Обновена
Полша допуска, че съветска ракета е навлязла от Украйна

Траектория на полета над полска територия беше наблюдаван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР