Руска държавна компания налива крупни суми в дъщерно дружество, което

...
Руска държавна компания налива крупни суми в дъщерно дружество, което
Коментари Харесай

Rosatom налива милиарди в Турция в проект за ядрена електроцентрала на стойност $20 милиарда


Руска държавна компания налива крупни суми в дъщерно сдружение, което построява нуклеарна електроцентрала на стойност 20 милиарда $ на средиземноморското крайбрежие на Турция.

Миналата седмица Rosatom изпрати към 5 милиарда $ на основания в Турция строител, публично прочут като Akkuyu Nuclear JSC, а за тази седмица са планувани още два прехвърлянето съгласно турски, източници, написа Bloomberg.

През март Rosatom съобщи, че има право да продаде до 49% в Akkuyu на вложител, само че все пак разполага с всички " нужни запаси и принадлежности за сполучливо осъществяване на плана ", даже в случай че финансира строителството сама.

Русия остава главен източник на енергийни доставки за Турция. Страната обезпечи една четвърт от вноса на недопечен нефт на Турция и към 45% от покупките на природен газ предходната година, което даде на Москва голям остатък в двустранната търговия.

Двете страни работят и върху механизъм, който би разрешил на Турция да заплаща за част или за всичките си покупки на сила от Русия в лири, сподели турската централна банка в четвъртък.

Въпреки че се въздържа да се причисли към множеството западни наказания, членът на НАТО Турция гласно изрази поддръжката си за Украйна. Компания, ръководена родственик на Ердоган, даде десетки въоръжени дронове, с цел да поддържа украинската войска.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР