Русия заяви в петък, че засилва позициите си на полуостров

...
Русия заяви в петък, че засилва позициите си на полуостров
Коментари Харесай

Русия укрепва анексирания Кримски полуостров

Русия съобщи в петък, че ускорява позициите си на полуостров Крим , анексиран от Украйна през 2014 година, до момента в който силите на Киев си връщат територия в прилежащата област Херсон, написа Агенция Франс Прес.

Москва анексира Крим след национални продемократични демонстрации, които доведоха до свалянето от власт на някогашния другарски надъхан към Кремъл президент на Украйна. Крим беше употребен като стартова площадка през февруари за съветска инвазия, като войските на Москва настъпваха на север и бързо превзеха дребни и огромни градове в Южна Украйна.

" На територията на Крим под мой надзор се правят укрепителни работи за гарантиране на сигурността на всички кримчани ", сподели назначеният от Москва губернатор на района Сергей Аксьонов.

Той добави, че военните и правоприлагащите органи към този момент работят по подобен метод, с цел да подсигуряват, че кримчаните се " усещат в сигурност ".

Изявлението му идва в миг, когато украинските сили през последните месеци организират контраатака на юг към Крим и предходната седмица си върнаха Херсон .

Тъй като доставките на електричество и вода в града бяха прекратени след унищожаването на основни комунални услуги от отстъпващите руснаци, жителите се придвижиха бързо, с цел да натрупат съществени ресурси в южния украински град.

Заместник-началникът на област Херсон Сергий Хлан заяви в петък, че железопътната връзка на град Херсон се възвръща .
 Как се живее в Херсон след края на окупацията
Как се живее в Херсон след края на окупацията

Разказ от първо лице

" Засега пускаме единствено един трен, а по-късно ще забележим дали маршрутът ще стане постоянен ", сподели говорителка на националния железопътен оператор пред Агенция Франс Прес.

Украинското президентство съобщи, че прави всичко допустимо, с цел да усъвършенства изискванията в Херсон и че прилежащите територии, също унищожени от съветските сили, ще оказват помощ на освободената територия.

" Нашите хора там се нуждаят от доста помощ. Руснаците освен убиваха, минираха, само че и ограбваха градове . Там в действителност не е останало нищо ", сподели заместник-ръководителят на президентството Кирило Тимошенко.

Русия твърдеше, че също е анексирала Херсонска област дружно с още три през септември, като даде обещание да ги пази с всички налични военни средства.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че неговите сили имат намерение да си върнат и полуострова .

От февруари имаше няколко детонации в или покрай съветски военни уреди в Крим, в това число координирана.

През октомври Керченският мост, свързващ полуострова с континенталната част на Русия, беше, приписана на Украйна от Москва.

Русия разгласи в петък, че реализира триумфи и в източния район на Донецк , който нейните сили отчасти управляват от 2014 година " В резултат на настъпателната работа, извършена от съветските войски, селището Опитное беше освободено ", сподели в петък представителят на министерството на защитата Игор Конашенков.

Силите на Москва, дружно с войски от два разколнически района в Източна Украйна и наемници от съветската група Вагнер се пробват от месеци да завладяват близкия град Бахмут .

Русия отговори с нов залп от ракетни и безпилотни офанзиви в Украйна, парализирайки енергийната й мрежа, откакто нейните войски се изтеглиха от Херсон.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в четвъртък, че към 10 милиона души страдат от спиране на тока вследствие на това.

Руското министерство на защитата съобщи в петък, че е изстреляло " прецизни " оръжия с огромен обхват против военни цели, по-специално горивна и енергийна инфраструктура.

Украинската генерална прокуратура заяви в петък, че броят на жертвите от ударите по-рано през седмицата против Вилнянск в Запорожия район, който Москва също сподели, че е анексиран, е оставил 10 жертви, в това число две деца.

Тимошенко в това време сподели, че шестима цивилни са убити в четири разнообразни района на Украйна след удари в четвъртък.
 Британското разузнаване: Русия приготвя отбранителни линии надалеч от фронта Обновена
Британското разузнаване: Русия приготвя отбранителни линии надалеч от фронта

Москва може да пренасочи сили от Херсон към Бахмут
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР