Русия заяви днес, че се опасява, че Украйна може да

...
Русия заяви днес, че се опасява, че Украйна може да
Коментари Харесай

Русия се опасява, че Украйна може да извърши провокация в Запорожката АЕЦ

Русия съобщи през днешния ден, че се притеснява, че Украйна може да извърши " провокация " в Запорожката АЕЦ преди визитата на екипа на организацията за нуклеарна сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия е подготвена да си сътрудничи с Международната организация за атомна сила (МААЕ), с цел да улесни нейната задача в централата, която от март е под контрола на съветските сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въоръжените сили на Русия пресекли опит на диверсанти от въоръжените сили на Украйна да дебаркират покрай Запорожката АЕЦ с две самоходни баржи, съобщи ТАСС, базирайки се на съветското министерство на защитата. По информация на министерството двете баржи, които са тръгнали към централата от град Никопол, към този момент са потопени.

Руското военно ведомство също по този начин заяви, че на към 3 километра североизточно от АЕЦ " Запорожие " със седем моторни лодки на брега на язовир Каховка са дебаркирали две диверсионни групи на украинските въоръжени сили, наброяващи до 60 души. " Диверсантите са блокирани от подразделения на Росгвардия, които охраняват Запорожката АЕЦ, и изпратените да ги поддържат подразделения от съветските въоръжени сили ", се споделя в известие на министерството. В момента диверсионната група се унищожава благодарение на вертолети, се прибавя в известието.

Украинските въоръжени сили през вчерашния ден са нанесли удар с три дрона камикадзета по територията на централата, сподели също съветското министерство на защитата. По негови думи дроновете са били обезвредени от съветски комплекси за радиоелектронна битка, два от тях са паднали на покрива на учебно-тренировъчен център, само че няма потърпевши и вреди. Ведомството съобщи, че подхванатият през днешния ден от Киев опит за огромна провокация цели да попречи на идването на работната група от МААЕ в Запорожката АЕЦ. То добави, че украинска артилерия обстрелва територията на централата и мястото за среща на задачата на МААЕ с съветски експерти и че четири артилерийски снаряда са паднали на 400 метра от първи реактор на АЕЦ " Запорожие ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР