Русия заяви днес, че изтичането на природен газ в Балтийско

...
Русия заяви днес, че изтичането на природен газ в Балтийско
Коментари Харесай

Кремъл: Саботажът срещу газопроводите е вероятно акт на държавен тероризъм

Русия съобщи през днешния ден, че приключването на природен газ в Балтийско море от двата газопровода до Германия е евентуално в резултат на държавно спонсориран " тероризъм ", а представител на Европейски Съюз сподели, че случаят радикално трансформира характера на спора в Украйна, съобщи Ройтерс.

Европейският съюз проверява аргументите за течовете от тръбите на " Северен поток " 1 и 2 и заяви, че подозира, че става дума за бойкот. Не е ясно кой може да стои зад такава умишлена офанзива против газопроводите, за построяването на които Русия и западни страни са изхарчили милиарди долари, отбелязва осведомителната организация.

Но представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели през днешния ден пред кореспонденти: " Това наподобява като терористичен акт, допустимо на държавно равнище ". Според него е мъчно да си представим, че " подобен акт на тероризъм може да стане без намесата на някоя страна ". Говорителят дефинира обстановката като " доста рискова " и изискваща " незабавно следствие ".

Американската телевизия Си Ен Ен, базирайки се на три източника, заяви, че европейски служби за сигурност са забелязали съветски спомагателни кораби и подводници близо до местата на течовете. В коментар по този въпрос Песков сподели, в региона има доста по-голямо наличие на НАТО. Освен това Русия твърди, че течовете край крайбрежията на Дания и Швеция са тук-там, които са " напълно под контрола " на американските разследващи организации.

Следващата седмица на среща на върха в Прага водачите от Европейски Съюз ще обсъдят проблема с приключването на газ, който продължава четвърти ден. " Атаката против стратегическа инфраструктура значи, че стратегическата инфраструктура в целия съюз би трябвало да бъде предпазена ", сподели представител на съюза. Според източника случилото се " трансформира радикално характера на спора в Украйна, какъвто беше до момента, също както мобилизацията и възможното анексиране " на украински територии.

Президентът на Литва Гитанас Науседа сподели през днешния ден, че неговата страна подхваща спомагателни стъпки, с цел да подсигурява сигурността на своя терминал за полутечен природен газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР