Русия засили артилерийския обстрел срещу наскоро освободения град Херсон и

...
Русия засили артилерийския обстрел срещу наскоро освободения град Херсон и
Коментари Харесай

Тежки удари срещу Херсон, Кремъл отхвърли мирния план на Зеленски

Русия ускори артилерийския обстрел против неотдавна освободения град Херсон и реализира непрекъснат напън по фронтовата линия в Източна Украйна. Това заяви военното командване на Киев. На дипломатическия фронт пък нищо ненадейно. Кремъл отхвърли мирния проект на президента Зеленски и съобщи, че Киев би трябвало да признае анексирането на четирите украински провинции.

През последното денонощие Русия и изстреляла 33 ракети от системи за залпов огън против цивилни цели в Херсон, регистрира украинската военна сводка. Стотици цивилни бягат от града поради тежките съветски обстрели от източния бряг на река Днепър. На Бъдни вечер минометен огън лиши живота на 11 души, десетки бяха ранени. Херсон беше освободен на 11 ноември, откакто Русия претърпя едно от най-тежките провали от началото на войната. Градът е от странегическо значение и е определян като врата към окупирания Крим.

Тежки боеве не престават при следения от Украйна град Бахмут, който е на практика опустошен, и в източната провинция Донецк. В Луганс украинските сили се пробват да раздерат съветските отбранителни линии. Украинските военни оповестяват за съветски обстрели в Запорожка област, както и в области Суми и Харков.

Москва отхвърли кротичък проект от 10 точки на украинския водач Зеленски. Той планува Русия да зачита териториалната целокупност на Украйна и да изтегли войските си.

" Не може да съществува кротичък проект за Украйна, който не взема под внимание днешните действителности, свързани с съветската територия и присъединението към Русия на четири района. План, който не регистрира тези действителности не може да претендира да бъде кротичък ", съобщи Дмитрий Песков - представител на Кремъл.

Украинският президент Зеленски съобщи, че идната година ще бъде решаваща.

" Разбираме рисковете, които произтичат от зимата, разбираме какво би трябвало да създадем напролет, наясно сме какви резултати би трябвало да реализира секторът за сигурност и защита като цяло ", съобщи Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Руският министър председател Мишустин разгласи през днешния ден, че тази година стопанската система на страната се е свила с повече от два %.

Ден по-рано президентът Путин забрани от 1 февруари износа на нефт за страните от Г-7, Евросъюза и Австралия, които одобриха ценови таван от 60 $ за барел съветска суровина. Застрахователите на кораби оповестиха, че от 1 януари стопират да покриват военни опасности в Русия, Украйна и Беларус, откакто огромните застрахователи се изтеглиха от района пред опция от загуби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР