Русия защити решението си да покани делегация на Хамас в

...
Русия защити решението си да покани делегация на Хамас в
Коментари Харесай

Русия за решението да покани делегация на Хамас в Москва: Трябва да се чуят всички страни в конфликта

Русия отбрани решението си да предложения делегация на Хамас в Москва макар острите рецензии на Израел и съобщи, че е нужно да се поддържа връзка с всички страни в израелско-палестинския спор, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че делегацията на палестинското придвижване се е срещнала с представители на съветското външно министерство, само че не и с президента Владимир Путин или други публични лица от Кремъл.

" Смятаме, че е нужно да продължим контактите си с всички страни в спора и, несъмнено, ще продължим разговора и с Израел ", съобщи той пред кореспонденти.

Русия поддържа връзки с всички основни играчи в Близкия изток, в това число с Израел, Иран, Сирия, Хамас и подкрепяната от Запада Палестинска автономност, която се употребява с права на лимитирано самоуправление в изискванията на израелската окупация на Западния бряг.

Песков добави, че няма заплаха Русия да бъде въвлечена в спора, откакто по-рано през днешния ден американски изтребители бомбадираха хранилища с оръжие и муниции в Сирия в отговор на нападенията против сили на Съединени американски щати от подкрепяни от Иран групировки. Но представителят на Кремъл добави, че американските удари ще нагнетят още напрежението в района.

Иранският заместител външен министър по политическите въпроси Али Багери Кани се е срещнал през вчерашния ден в Москва с представители на Хамас, съобщи ТАСС.

Тази среща евентуално също ще бъде остро наказана от Израел, който през вчерашния ден окачестви решението на Русия да предложения представители на палестинското придвижване в Москва като " деяние в поддръжка на тероризма " и прикани делегацията да бъде изгонена от Москва, отбелязва Асошиейтед прес.

Не е ясно дали представителите на Русия, Иран и " Хамас " са имали обща среща.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР