Прекратяване на огъня в Близкия изток засега няма. Израел е

...
Прекратяване на огъня в Близкия изток засега няма. Израел е
Коментари Харесай

Прекратяването на огъня в Близкия изток се отлага - засега

Прекратяване на огъня в Близкия изток към този момент няма. Израел е открил надзор върху палестинската част на пропускателния пункт Рафа в Ивицата Газа. През нощта Израел нападна по въздух палестинския град. Загинали са 11 души.

Операцията беше осъществена часове, откакто от Хамас оповестиха, че одобряват предлагането на Египет и Катар за преустановяване на огъня, военният кабинет на Израел, обаче, реши да продължи интервенцията против палестинския град.

В Ивицата Газа честваха. Решението на Хамас да се съгласи на преустановяване на огъня изведе хората по улиците в палестинския анклав.

" Искаме мир. Искаме да живеем на нашата земя в мир и сигурност ".

Мир обаче към този момент няма. Напомниха го от Хамас и от Израел.

Израел изстреля тази нощ ракети против Рафа. Израелските военни оповестиха, че са били атакувани позиции на палестинската формация. В отговор групировката Ислямски джихад, която работи дружно с Хамас, изстреля ракети по Южен Израел.

В Израел протестиращи настояха държавното управление да одобри също предлагането на Египет и Катар за преустановяване на огъня.

" Призоваваме премиера Бенямин Нетаняху да одобри тази договорка. Нямаме време. Хората умират. Хората са в заплаха. Дори израелските бойци са в заплаха ", съобщи Йехуда Коен, татко на пленник.

Израел обаче дефинира предлагането като " надалеч от израелските претенции ". Предложението планува размяната на заложници против пандизчии да се организира в три етапи.

В Египет през днешния ден идва катарска делегация за договаряния. За Близкия изток незабавно пътува и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ. Дали Израел и Хамас ще изпратят свои делегации, обаче, към момента не е ясно.

Вчера Израел подреди на близо 100 хиляди души да изоставен град Рафа, поради готвената израелска сухопътна интервенция.

Международната общественост още веднъж прикани Израел да не подхваща атака против палестинския град.

" Сухопътна интервенция в Рафа би била непоносима поради опустошителните филантропични последствия и поради дестабилизиращото ѝ влияние в района ", сподели още Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации.

Според израелския министър председател интервенцията е нужна, с цел да бъдат унищожени и последните батальони на Хамас. Предполага се, че в Рафа живеят към 1 милион и 400 хиляди души.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР