Русия започна широкомащабни военни маневри в свои териториални води в

...
Русия започна широкомащабни военни маневри в свои териториални води в
Коментари Харесай

Русия започна широкомащабни учения с 1800 военни в Арктика

Русия стартира широкомащабни военни маневри в свои териториални води в Арктика, предава ДПА. В ученията вземат участие 1800 военнослужещи, над дузина кораби и 40 самолета и хеликоптера.

Северният флот на съветските военноморски сили съобщи, че ученията ще бъдат фокусирани върху отбраната на сигурността на съветския търговски флот и на морските линии, като Североизточния кулоар.

Очаква се ученията да продължат няколко дни и по време на тях ще бъде тествана и координацията сред военноморските, сухопътните и военновъздушните сили, разясни Северният флот, осведоми Българска телеграфна агенция.

Североизточният кулоар се простира около северния бряг на Русия. С климатичните промени леденият път сред Атлантика и Пасифика се трансформира във все по-устойчив маршрут за корабите, а стратегическото и икономическото значение на региона нараства.

За Русия Североизточният кулоар, прочут и като Северен морски път, е значим, тъй като по този начин тя може по-лесно да изнася суровините, които създава в Далечния Север, да вземем за пример природен газ.

За да утвърди претенциите си върху полярния район, Москва сътвори елементи, профилирани в боеве в Арктика, преди над 10 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР