Русия започна експресно тестване за коронавируса; 85-те региона на федерацията

...
Русия започна експресно тестване за коронавируса; 85-те региона на федерацията
Коментари Харесай

Руско-японски тест за Ковид-19 дава 100% точен резултат за 30 минути

Русия стартира експресно тестване за коронавируса; 85-те района на федерацията ще получат над 2 милиона скрининг системи за ускорена инспекция, написа "Известия ".

Тестовете - руско-японска разработка, дават за 30 минути стопроцентово прецизен резултат. Купили са ги 40 огромни компании от Русия. Според имунолози разширението на инспекциите в комбиниране със самоизолация е най-хубавият метод да бъде спряно разпространяването на инфекцията. Точно по този начин постъпи Южна Корея още в ранните етапи и съумя да възпре епидемията, припомня вестникът.

Над половината поданици на Русия - 56 на 100, са усетили спад в приходите си през април, сочи разбор на Райфайзенбанк, представен в друга публикация от "Известия ".

Заради ковид месецът е разгласен за неработен в Русия. Заплатата на личния състав се резервира, само че доста компании не заплащат бонуси и награди или пращат хората си в неплатен отпуск. Според специалисти за възобновяване на виталния стандарт до равнището от 2019 година може да потрябват към три години, а единствено поради неработния април съветският Брутният вътрешен продукт ще намалее с 2 %, показва изданието.

Гражданите на Русия може да останат без най-необходимите медикаменти, тъй като фармацевтичните компании не желаят да ги създават. Както нормално, нещата опират до облаги и отвращение да се мисли за публичното богатство, написа "Свободная преса ".

Най-големите съветски фармацевтични компании обявиха, че ще спрат производството на близо 50 жизненоважни и евтини медикаменти като парацетамол и ибупрофен. Първо, тъй като рублата е девалвирана. Второ, производството е станало губещо като цяло, изяснява всекидневникът с съответни образци.

Едва ли някой в Русия към момента храни илюзии, че страната ще му помогне да се оправи с рецесията. Изявленията на Владимир Путин и първите лица са издържани в жанр "всичко е под надзор и ще преборим всяко зло ". На хората обаче още не се предлага никаква ефикасна поддръжка. Гражданите остават без работа, предприемачите банкрутират, а цените на храните по магазините непрекъснато порастват, установи "Свободная преса ".

Мащабите на рецесията на потребителския пазар заради пандемията от Ковид-19 и ограниченията против нея може да се окажат по-големи от предстоящото, предизвестява "Комерсант ".

В Русия понижа търсенето на 90 % от всички артикули и услуги и още шест месеца купувачите ще харчат все по-малко. Към 50 на 100 от тях считат да пестят от храна, облекло, електроника и развлечения. Някои предприемачи са склонни към най-мрачни прогнози, предричайки закриване на част от предприятията, се споделя в материала.

Русия е записала 4774 нови случая на ковид през последните 24 часа - спад на броя на новите случаи за трети следващ ден, а общият брой на инфекциите доближи 62 773, съобщи Ройтерс като цитира оперативния щаб за битка против разпространяването на новия ковид.

През последното денонощие са умряли 42-ма пациенти с ковид, с което общият брой на смъртните случаи доближи 555.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР