Русия води 12 войни с Османската империя преди т.нар. освободителна“

...
Русия води 12 войни с Османската империя преди т.нар. освободителна“
Коментари Харесай

„Грандиозните руски победи: Радуйся русский народ, царю Путину сл...

Русия води 12 войни с Османската империя преди така наречен „ освободителна “ през 1878 година, само че ние приказваме единствено за 13-та, последната, без да се интересуваме, за какво преди този момент освободителката не е желала да ни освободи? Раковски, Дякона, Ботев, Стамболов, Захари Стоянов са знаели за какво. Време е и ние да проумеем това.

.
Оттук са минали съветските " освободители "...

 

Хитлер атакува Полша. И Сталин атакува Полша и твърди, че това е заслужено. Когато Хитлер атакува Съветския съюз, Сталин си трансформира мнението, а Хитлер афишира, че ще освобождава руснаците от комунизма. Не съумял да извърши „ задачата декомунизация “ – бил разрушен.

Днес Путин ни „ убеждава “, че Полша  сама си била отговорна за хитлеровата експанзия, а той атакува Украйна, с цел да отбрани Русия.

Украинците са новите спартанци. Виждаме го при Мариопул, Буча, Авдиивка, Одеса… Дали Зеленски е Темистокъл – не знам. Кръгът се затваря. И за съветската войска наближава мигът на украинската Саламинска битка… Със завоевателите тя се повтаря от време на време.

.
Мъката...

 

***

В Русия убиха Алексей Навални. След това управляващите отхвърлиха да предадат тялото му на майка му. Заплашват я да го заровят някъде в пандиза оттатък Полярния кръг и никой да не знае къде е гробът му. Така би постъпил Сталин. И Путин.

 

***

Навални: Основният проблем в Русия е, че страната се е трансформирала в мафия - в оня италиански смисъл на думата, когато всички са обвързани един с различен. Единствената разлика е, че в Москва няма място, което да побере всички едновременно.

 

***

.
Да спасяваш е част от войната...

 

Навални: Революцията е неизбежна.

Просто тъй като множеството хора схващат, че тази система е неверна. Когато присъствате на заседание на чиновници, множеството от диалозите са за това кой какъв брой е откраднал, за какво нищо не работи и какъв брой извънредно е всичко.

 

***

Навални: Бих дал прошка на Путин доста неща, в случай че беше съветският Ли Куан Ю (сингапурски политик и премиеьр на Сингапур, герой против корупцията и основател на сингапурското „ икономическо знамение “).

Да, щеше да наложи тоталитарна политика, само че в това време щеше да вкара мошениците в затгвора. Но Путин не може да стане съветският Ли Куан Ю. Той даже не може да стане съветският Лукашенко.

 

***

Навални: Струва ми се, че Путин има идеологическа аргументация за това, което прави: Всички сме корумпирани, само че сме патриоти.

Спечелихме олимпиадата, пеем „ С чего начинается Родина “ и постоянно ставаме прави стартира ли „ Господа офицеры “.

.
" Освободителите " - фотография за спомен...

 

***

Една история, която един народ не не помни: Легендарният израелски шпионин Ели Коен, обесен през 1965 година в Сирия, е заровен от управляващите в Дамаск на 30 метра дълбочина в специфичен бетонов бункер, намиращ се в секретна военна част. За да не бъде върнато тялото в Израел и евреите да почитат с своя воин, разгласен от мнозина за светец, отдал живота си за Родината. Само че той в действителност е уважаван като такъв…

 

***

Откъс от либретото на операта „ Борис Годунов “, композитор Модест Мусоргски:

 

НАРОДA

 

Уж по какъв начин на небе солнцу красному
популярност, популярност!
Уж по какъв начин на Руси царю Борису
популярност!
(Торжественное царское шествие из собора. Пристава ставят народ шпалерами.)
Живи и здравствуй, царь наш батюшка!
Радуйся, люд! Радуйся, веселися люд!
Православный люд!
Величай царя Бориса и славь!

 

НАРОДА

 

Точно като аленото слънце в небетослава, популярност!

Точно както в Рус за цар Борис

популярност!

(Тържествено царско шествие от храма. Плистъвът подреждат многолюдието в шпалир.)

Живей и пребъди, бащице наш царю! Радвайте се, хора!

Радвайте се, радвайте се хора! Православни хора!

Величайте цар Борис и го прославяйте!

.
" Царь " Путин, който обича войната...

 

***

Мусоргски е основал и цикъла „ Песни и пляски о смерти “. Подходящи за днешния ден на Русия.

 

Великият композитор е споделил още: Не се молете за цар Ирод! Божията майка не позволява.

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР