Русия включва децата в опити за справяне с кризата за

...
Русия включва децата в опити за справяне с кризата за
Коментари Харесай

Русия прати хиляди на фронта, сега ще мобилизира деца да работят

Русия включва децата в опити за справяне с рецесията за работа ръка. Законодателите от ръководещата партия " Единна Русия " предложиха законови ремонти, с цел да улеснят младежите от 14-годишна възраст да получат работа на повърхностен работен ден.

" Доходите на младеж също биха били спомагателна финансова поддръжка за фамилиите и биха помогнали да се възпита възприятие за отговорност ", се споделя в предлагането.

Докато сходна работа е постоянно срещана в доста други страни, актуалните съветски правила изискват организациите за обществени услуги да дават позволение и изискват набор от скъпи инспекции за работодателите, с цел да ги наемат, ограничавайки известността на детския труд. Проектозаконът ще отстрани тези условия, влизайки в действие през март 2023 г.

Равнището на безработица е покрай рекордно ниски равнища от 3,9% и икономистите предизвестяват, че неналичието на работна ръка евентуално ще ограничи растежа в бъдеще. 

Мобилизацията, дружно с още по-голямото бягство на мъже в чужбина, унищожава така и така слабото потребителско търсене, като кара семействата да отсрочат разноските. Данните демонстрираха закъснение на годишната инфлация до 12.6 през октомври, забавяйки се за шести месец от връх от съвсем 18% през април.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР