Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и да

...
Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и да
Коментари Харесай

САЩ: Русия иска да заличи Украйна напълно от картата на света

Русия има намерение да унищожи Украйна като геополитическа единица и " да я заличи изцяло от картата на света ", съобщи непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд,съобщиха АП и Българска телеграфна агенция.

На съвещание на Съвета за сигурност на организацията тя уточни, че Вашингтон вижда от ден на ден признаци, че Русия приготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, включително посредством слагането на противозаконна администрация в следените от нея региони " с задачата да провеждат подправени референдуми или да издадат укази за присъединение към Русия ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че на десетки украински военнопленници в съветски затвор демонстрира ясно, че Русия би трябвало да бъда юридически приета за страна спонсор на тероризма.

" Призовавам за това изключително Съединени американски щати. Трябва да има такова решение и то е належащо в този момент ", съобщи той в постоянното си среднощно видеообръщение.

Вчера проруски сепаратисти в Донецката област оповестиха, че след офанзива против следен от тях затвор в селището Еленовка са били убити десетки украински военнопленници. Москва съобщи, че обстрелът е бил от украинска страна, а Киев сподели, че офанзивата е дело на съветските сили и я окачестви като военно закононарушение.

Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел осъди жестокостите, осъществявани от съветските въоръжени сили и техните съдружници в Украйна, съобщи Ройтерс.
  The Beautiful Luxembourg Copy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Player ADVERTISEMENT
" Европейският съюз интензивно поддържа всички ограничения да се подсигурява понасяне на отговорност за нарушаванията на човешките права и нарушаванията на интернационалното филантропично право, осъществявани по време на съветската експанзия в Украйна ", се споделя в негово изказване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР