Русия, въпреки трудностите, възникнали по време на пандемията, увеличи износа

...
Русия, въпреки трудностите, възникнали по време на пандемията, увеличи износа
Коментари Харесай

Русия увеличи износа в областта на информационните технологии

Русия, макар компликациите, зародили по време на пандемията, усили износа на услуги в региона на осведомителните технологии с 6,5%. Бяха основани невиждани данъчни условия за развиване на бизнеса в региона на създаването на програмен продукт и проектирането на радиоелектронно съоръжение. Това съобщи министър-председателят на Руската федерация Михаил Мишустин, говорейки в Държавната дума с отчет за активността на държавното управление през 2020 година, предава ТАСС. 

" Въпреки всички компликации страната ни резервира позициите си на външните пазари. И даже усили доставките в чужбина. Износът на услуги се усили. Например в региона на осведомителните технологии - с над 6,5% ", сподели Мишустин.

Според него, данъчната маневра в тази област е разрешила да се основат удобни условия за правене на бизнес, появяването на нови артикули и привличането и задържането на квалифицирани експерти.

" Русия сътвори невиждани данъчни условия за развиване на бизнеса в региона на създаването на програмен продукт и проектирането на радиоелектронно съоръжение. Повече от 2,5 хиляди нови съветски ИТ компании започнаха да се радват на нови преимущества, а броят на продуктите в регистъра на съветския програмен продукт се усили с повече от една трета ", сподели още Мишустин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР