Русия увеличава броя на корабите за превоз на петрол, съобщава

...
Русия увеличава броя на корабите за превоз на петрол, съобщава
Коментари Харесай

CNN: Русия използва "сенчест флот" от 600 танкера, за да продава петрол

Русия усилва броя на корабите за транспорт на нефт, оповестява, като прецизира, че всеки месец в " сенчестия флот “ от танкери на Москва влизат от 25 до 35 плавателни съда. Общо за превозването на съветски нефт са задействани към 600 танкера, или 10% от употребяваните на международния пазар, заяви по-рано и организация Bloomberg.

Старши анализаторът в Kpler Матю Райт разделя корабите, пренасящи съветски нефт, на две категории: " сиви “ и " тъмни “. Според CNN " сивите кораби " са продадени от европейски притежатели на компании в Близкия изток и Азия след началото на войната в Украйна. " Тъмните кораби “ са благосъстоятелност на ирански и венецуелски компании, изяснява малкия екран.

Райт обяснява, в множеството случаи " тъмните кораби “ изключват системата за автоматизирана идентификация, която разрешава да се дефинират плавателните съдове, техните размери и маршрут, тъй че е съвсем невероятно те да бъдат проследени, написа " Фокус "

Въпреки обстоятелството, че западните страни са глобили по-голямата част от вноса на съветски нефт, няма експлицитна възбрана за доставката му на купувачи за задгранични кораби, отбелязва CNN. По данни на Kpler корабите, притежавани от Европа, са представлявали 36% от търговията с съветски нефт през януари.

След влизането в действие на тавана на цените за доставки на съветски нефт по море по-голямата част от ресурса, който е обект на ембаргото, е пренасочен към Китай и Индия. Според Международната организация по енергетика през декември 2022 година износът на съветски нефт и петролни артикули за Индия възлиза на 1,6 милиона барела дневно. Данни на Bloomberg демонстрират, че Индия купува нефт от Русия с огромна отстъпка и след преправка изпраща горивото в Европа. Според американския вестник The ​​Wall Street Journal страните от Северна Африка се придържат към същата система.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР