Русия установи самоличността на украинските командири, дали заповед за свалянето

...
Русия установи самоличността на украинските командири, дали заповед за свалянето
Коментари Харесай

Русия установила украинските командири, наредили свалянето на Ил-76

Русия откри самоличността на украинските командири, дали заповед за свалянето на самолета Ил-76, пренасящ украински военнопленници за замяна. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин.

" Разследването за идентифициране на лица от украинската войска, забъркани в тази терористична офанзива, продължава ", уточни той.

По думи на Бастрикин следователите и специалистите към този момент са открили типа оръжия, употребявани за офанзивата на самолета.

" Става въпрос за зенитни управляеми ракети MIM-104A от американската зенитно-ракетна система " Пейтриът ", разясни основният следовател и добави, че ракетите са били изстреляни от село Липци в Харковска област в Украйна.
 Москва и Киев в неприсъствен спор поискала ли е Украйна телата от падналия Ил-76
Москва и Киев в неприсъствен спор поискала ли е Украйна телата от падналия Ил-76

Киев твърди, че е отправил искане, Кремъл отхвърля

" На мястото на злополуката бяха открити няколкостотин елементи от телата на жертвите. Резултатите от ДНК експертизите разрешиха да се направи недвусмислено умозаключение за принадлежността на събраните елементи от тела на членовете на екипажа, военните служители на реда и 65 украински военнослужещи, починали в злополуката на самолета ", уточни още Бастиркин.

На 24 януари се разруши в Белгородска област, на границата сред Русия и Украйна. При авиокатастрофата починаха 65 украински военнопленници, както и шестима членове на екипажа на самолета и трима съпътстващи чиновници.

за свалянето на самолета.
 Олексий Данилов: В Ил-76 не е имало украински военнопленници
Олексий Данилов: В Ил-76 не е имало украински военнопленници

Според него, в случай че на борда е имало толкоз хора, на мястото на случая е щяло да има повече " биологичен материал "

удостовери, че е била планувана замяна на пленници за деня на злополуката, само че посочи, че Киев ", маршрутите и метода, по който ще бъдат доведени пандизчиите ".

Още на 26 януари, на втория ден от самата злополука, Руският следствен комитет, който е водещ в следствието на злополуката, разгласи, че , която не се намира напълно под контрола на съветската войска, е повода за злополуката.

Между Украйна и Русия се разви спор дали е имало предизвестие за нахлуване на подобен филантропичен авиорейс в сензитивно въздушно пространство. Според Москва такова предизвестие е било направено 15 минути преди самолета да навлезе в рисковата територия, а Киев отхвърля.
 New York Times: Украйна е свалила Ил-76 с Пейтриът
New York Times: Украйна е свалила Ил-76 с Пейтриът

Според източници на NYT изказванията за потреблението на Противовъздушна отбрана системата са достоверни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР