Русия твърди, че е осуетила атаките срещу Кримския мост, който за кратко беше затворен за трети път

...
Руското министерство на отбраната казва, че неговите сили са унищожили
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната казва, че неговите сили са унищожили три украински военноморски дрона, използвани в опит да атакуват ключов мост, свързващ Русия с анексирания от Москва Крим

От SUSIE BLANN Associated Press 2 септември 2023 г., 4:24 AMUУкрайна, Керченският мост е подложен на многократни атаки, откакто Русия започна своята пълномащабна инвазия.

Експлозия през октомври, която според руските власти е причинена от камион бомба, остави трима души убити. По-нататъшно нападение на моста през юли, убивайки двойка и сериозно ранявайки дъщеря им, остави част от пътя да виси опасно.

Мостът, свързващ Крим и Русия, има голямо значение за Москва, както логистично, така и психологически, като ключова артерия за военни и цивилни доставки и като утвърждаване на контрола на Кремъл над полуострова, който анексира през 2014 г.

Два украински дрона също са били прихванати в белгородската област на Русия, граничеща с Украйна, съобщи руското министерство на отбраната.

Жена беше ранена в събота по време на обстрел на село в района на Курск, също граничещ с Украйна, каза областният управител Роман Старовойт. Той обвини Украйна за обстрела.

Украинските власти, които обикновено избягват да коментират атаките на руска територия, не казаха дали са започнали атаките. Ударите с дронове и обстрелите по руските гранични райони са редовно явление.

Украинската армия заяви в редовна актуализация в събота, че през последните 24 часа Русия е изстреляла четири ракети удари и 39 въздушни удара, в допълнение към 42 атаки от няколко ракетни установки.

UK. военни служители заявиха в събота, че Русия рискува да раздели силите си в опит да предотврати украински пробив в южната част на Украйна. Според британското разузнаване украинските сили са продължили да предприемат настъпателни действия по Ориховската ос в Южна Украйна, като частите са достигнали първата руска главна отбранителна линия.

Заместник-министър на отбраната на Украйна Хана Малиар каза в петък, че войските на Киев напредват в района на Запорожие.

Руският президент Владимир Путин ще приеме турския лидер Реджеп Тайип Ердоган за разговори следващата седмица, съобщи Кремъл в петък , малко повече от шест седмици след като Москва развали сделката, сключена с посредничеството на Анкара и ООН, която позволи на украинското зърно да достигне безопасно до световните пазари въпреки 18-месечната война.

Кремъл Говорителят Дмитрий Песков каза, че Путин и Ердоган ще се срещнат в понеделник в руския черноморски курорт Сочи.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР