Русия трябва да осигури спешна медицинска помощ за опозиционера Алексей

...
Русия трябва да осигури спешна медицинска помощ за опозиционера Алексей
Коментари Харесай

Германия призова Русия да позволи на Навални медицински грижи

Русия би трябвало да обезпечи " незабавна здравна помощ " за опозиционера Алексей Навални, който от две години е в пандиза, защото здравословното му положение се е влошило, прикани през днешния ден немското държавно управление, представено от Франс прес, съобщи. 

" Приехме с огромна угриженост информацията за сериозното здравословно положение на Алексей Навални ", сподели на постоянна конференция говорителката на кабинета в Берлин Кристиане Хофман.

Тя прикани Русия да обезпечи " незабавна здравна помощ " на опозиционера, станал обект на отравяне през 2020 година, приписвано от него на съветските служби за сигурност.

" Това, което се случва с Навални, може да се случи с всички тези в Русия, които надигнат глас против режима " на президента Владимир Путин, предизвести Хофман.

Четирийсет и шест годишният съветски опозиционер сподели в сряда, че има признаци на грип и е бил лишен от приемлив достъп до здравна помощ. Негови поддръжници осъдиха, по думите им, опит на Кремъл да го " убие постепенно ".

Навални сподели, че е трябвало да води " жестока борба ", с цел да получи " обикновени медикаменти ", и че му е била отказана хоспитализация в здравното поделение на пандиза, ситуиран на 200 километра от Москва. Администрацията на пандиза принуждава негов съкилийник да се движи сред здравното поделение на пандиза, което е наранено от грипна зараза, и килията му, добави той.

Руският президент " (Владимир) Путин се пробва още веднъж и още веднъж да убие Навални, само че по по-дискретен и по-бавен метод ", сподели в сряда неговият екипът на опозиционера.

Близо 500 съветски лекари са подписали оповестена във " Facebook " петиция, призоваваща Путин да обезпечи подобаващи грижи за Навални и " да приключи злоупотребите " против него.

Навални, който е " най-изявеният критик " на съветския президент и съперник на военната атака в Украйна, беше задържан в Русия през януари 2021 година при завръщането си в страната след сериозното отравяне, за което упреква Кремъл.

През март същата година той беше наказан на 9 години затвор при непоколебим режим по обвинявания в машинация, които счита за изфабрикувани. Днес говорителката на немското държавно управление назова присъдата против съветския опозиционер " политически стимулирана ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР