Българските граждани да не изпитват тревога и притеснение относно цената

...
Българските граждани да не изпитват тревога и притеснение относно цената
Коментари Харесай

КЕВР: Токът ще поскъпне с около 2%

" Българските жители да не изпитват паника и терзание по отношение на цената на електрическата сила от 1 юли. Средното изменение ще е към 2% ",заяви ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране доцент Иван Иванов на брифинг по отношение на предстоящата цена на електрическата сила за битовите консуматори от 1 юли 2024 година, заяви БГНЕС.

Председателят на КЕВР уточни, че в обществото продължава да се натрупва напрежение във връзка с цената на електрическата сила от 1 юли 2024 година

" Категорично декларирам, че за идващия едногодишен ценови интервал цената на електрическата сила от АЕЦ " Козлодуй " ще остане на практика непроменена ", сподели той.

Иванов уточни, че първичното заявление на АЕЦ " Козлодуй " беше за повишение на цената с 30%, само че надлежно то беше оттеглено.

По думите му КЕВР постоянно регистрира публичния интерес.

" В обществото продължава да се натоварва напрежение, което се провокира от разнообразни изявления и изказвания на разнообразни лица. Основата на всичко това беше изказването беше заявката за цена на електрическата сила от АЕЦ " Козлодуй ". За последните две години АЕЦ " Козлодуй " на практика е изискал една и съща цена на тока. Няма никакво съображение тази година комисията да се произнесе с решение за цена друга от миналогодишната ", разяснява той.

" 63,48 лв. стотинки бе одобрената цена на тока за предходната година. За 2024 тя щяла да бъде доста близка до тази ", увери ръководителят на КЕВР.

Той изясни, че е невероятно КЕВР да не регистрира всички инфлационни процеси при определянето на цените на тока, все пак обаче ръководителят на КЕВР бе безапелационен, че изменението на цената е доста по-ниска от показателя на инфлация през миналите 12 месеца и прогнозния за идната 1 година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР