Русия спря топлото в затворите, умишлено карайки мъжете, които излежават

...
Русия спря топлото в затворите, умишлено карайки мъжете, които излежават
Коментари Харесай

Русия спря топлото в затворите, иска замръзващите затворници да склонят да се бият в Украйна

Русия спря топлото в пандизите, съзнателно карайки мъжете, които излежават присъди, да замръзват. Това е опит да бъдат принудени да се запишат за войната в Украйна.

Около 150 000 пандизчии, в това число доста наказани за ужасяващи убийства, бяха освободени от пандиза в подмяна на работа в съветската войска. Тези, които оцелеят шест месеца на фронта, получават президентски помилвания. Някои от тях са направили наново закононарушение след завръщането си вкъщи.

Русия в този момент наподобява се пробва да принуди неохотните пандизчии да се бият

„ Те просто изключиха отоплението си при минусови температури. Условията в пандизите би трябвало да станат непоносими, тъй че мъжете там да отидат в Украйна “, съобщи Олга Романова, началник на правозащитната група Russia Behind Bars, пред Bild.

Температурите в някои райони на Русия сега са под минус 30 градуса.

Практиката за разполагане на пандизчии в Украйна беше стартирана през 2022 година от водача на „ Вагнер “. Оттогава беше възприета от съветското министерство на защитата. Пригожин беше погубен през август в самолетна злополука, за която мнозина упрекват Кремъл.

Популацията на съветските затвори, която е била към 420 000 преди нашествието, в този момент е на рекордно ниско равнище от малко над 265 000

Това гласят данни, представени през октомври от Всеволод Вуколов, заместник-министър на правораздаването.

Романова сподели, че с изключение на пандизчии, Кремъл също се стреми да усили броя на войските с членове на етнически малцинства от небогати райони и хора от Централна Азия. Те неотдавна са получили съветско поданство.

„ Мнозинството руснаци не изпитват съчувствие към тези три групи, когато умират на фронта “, сподели тя. „ Докато те се бият и умират в Украйна, Путин може да сътвори илюзията за нормалност за останалите. “

Бивш кмет на далекоизточния град Владивосток неотдавна беше освободен да служи в Украйна. Това се случи единствено година откакто беше вкаран в пандиза по обвинявания за рушвет

56-годишният Олег Гуменюк беше наказан на 12 години затвор, откакто беше наказан за приемане на подкупи на стойност 38 милиона рубли (£340 000). Снимка в обществените медии демонстрира нещо, което изглеждаше като някогашен кмет в армейска униформа и носещ револвер дружно с други съветски бойци.

Твърди се също, че Русия освобождава пандизчии дами, с цел да се бият на фронта. По този метод Путин се стреми да избегне нова национална готовност преди президентските избори през март. Антон Герашченко, консултант на украинския министър на вътрешните работи, сподели, че нараства броят на наказаните дами, които са били вербувани за щурмови елементи, били убити.

„ Има все по-малко мъже пандизчии в Русия, които желаят да умрат във войната “, написа Геращенко в Telegram.

Публикацията му беше съпроводена от видео, което наподобява демонстрира най-малко една жена съветски боец, лежаща мъртва в окоп.

Източник: The Times/Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР