Русия спечели титлата на Европейското първенство по волейбол за младежи

...
Русия спечели титлата на Европейското първенство по волейбол за младежи
Коментари Харесай

Константин Абаев: Пламен Константинов ме посъветва да продължа в чужбина

Русия завоюва купата на Европейското състезание по волейбол за младежи U20, а капитанът на " Сборная " Константин Абаев бе определен за най-полезен състезател - MVP на шампионата. Въпреки това той още веднъж няма да бъде част от мъжкия тим на родния си клуб Локомотив (Новосибирск). През предишния сезон той игра за българския Монтана, с който завоюва сребърните оценки в родната Суперлита, а в този момент ще играе за френските Поатие.
" Консултирах се с моя сътрудник - старши треньора на Локомотив Пламен Константинов. И в последна сметка взехме решение, че е по-добре вместо дя седнал съм на пейката в Новосибирск, да играя в чужбина и то в положително състезание. Така че избрах опцията - Франция ", разяснява смяната Константин Абаев.
" Отдавна пребивавам на пет хиляди километра от вкъщи - откогато се реалокирах от Калининград до клуба в Новосибирск. Така че аз съм привикнал с това. Нов шампионат - постоянно е забавно. Мисля, че бързо ще се приспособявам във Франция ", споделя още младият волейболист. " Аз съм волейболист от школата на Локомотив (Новосибирск), само че не съм играл за първия тим. Надявам се, че скоро, може би идващия сезон, ще реализира и тази фантазия ", приключва Абаев.
BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР