Русия си запазва правото да вземе ответни мерки при окончателното

...
Русия си запазва правото да вземе ответни мерки при окончателното
Коментари Харесай

Захарова: Русия си запазва правото на отговор при изтегляне на САЩ от ядреното споразумение

Русия си резервира правото да вземе ответни ограничения при окончателното евакуиране на Съединени американски щати от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.
 НАТО поддържа Съединени американски щати за решението да се отдръпват от нуклеарното съглашение  Съединени американски щати се отдръпват от историческото нуклеарно съглашение с Русия
Ако Съединените щати в последна сметка дефинитивно се изтеглят от контракта, " Москва си резервира правото на съответна реакция и ответни дейности ", уточни Захарова в предаване на телевизия Росия-1.

Съединени американски щати оповестиха по-рано през днешния ден, че се отдръпват от участието си в контракта за надзор на нуклеарното въоръжение с Русия, който действа от десетилетия, а като причина беше посочено, че Москва е нарушила контракта. Съединени американски щати приключват отговорностите си от 2 февруари, само че самото отдръпване ще отнеме след 6 месеца.

Решението на Съединени американски щати беше подкрепено от НАТО.

Излизането от контракта е част от националната тактика на Вашингтон за отвод от доста поети международно-правни отговорности в разнообразни сфери, посочи Захарова и даде за образец отхвърли на Съединени американски щати от Договора за противоракетната защита, от екологични или филантропични отговорности, каквито са имали да вземем за пример в ЮНЕСКО, както и от търговско-икономически и финансови отговорности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР