Русия ще се оттегли от (ДОН) до края на май,

...
Русия ще се оттегли от (ДОН) до края на май,
Коментари Харесай

Русия излиза от договора „Открито небе“ до края на май

Русия ще се отдръпна от (ДОН) до края на май, като в същото време резервира настоящето статукво, съобщи ръководителят на съветската делегация на договарянията във Виена за военна сигурност и надзор на оръжията Константин Гаврилов.
„ Законопроектът за отдръпването от Дело за оперативно наблюдение ще бъде импортиран от държавното управление до броени дни “, сподели Гаврилов, представен от „ Дойче Веле “.
Той изрази кардиналната си подготвеност да се занимае с проблемите на Договора, като акцентира обаче, че " практическата полемика ще стане допустима единствено откакто Съединени американски щати ясно и недвусмислено оповестят своето решение за връщане към него. "
Съединените щати оповестиха отдръпването си от Дело за оперативно наблюдение през ноември 2020 година, обвинявайки Русия в нарушаването му. Москва отхвърли претенциите на Вашингтон и трансферира цялата отговорност за разпадането на контракта на Съединени американски щати. Договорът „ Открито небе “ е подписан през 1992 година за създаване на доверие. Той разрешава на участващите страни да летят над териториите на други въз основа на единствено краткосрочно съобщение за наблюдаване на военните действия. В момента 34 страни са членове на Дело за оперативно наблюдение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР