Русия ще реагира, ако Босна и Херцеговина предприеме стъпки за

...
Русия ще реагира, ако Босна и Херцеговина предприеме стъпки за
Коментари Харесай

Русия: Ще реагираме, ако Босна направи стъпки за присъединяване към НАТО!

Русия ще реагира, в случай че Босна и Херцеговина предприеме стъпки за присъединение към НАТО, тъй като Москва ще схване това като неприятелски акт, съобщи съветското посолство в Сараево в четвъртък.

Босна от дълго време е оповестила интеграцията си в НАТО и в Европейския съюз като стратегически цели, само че босненските сърби, водени от Милорад Додик, сръбския представител в тричленното председателство, желаят страната да остане неутрална и отвън Северноатлантическия съюз, предава Българска телеграфна агенция.

" В случай на практическо доближаване на Босна и Херцеговина и НАТО, нашата страна ще би трябвало да реагира на този неприятелски акт ", се споделя в известието на посолството. В текста се споделя още, че задачата на НАТО е " битка против Русия " и присъединението към Алианса ще принуди Сараево да вземе страна във " военнополитическото опълчване ".

В четвъртък новият съветски дипломат в Босна Игор Калабухов се срещна с Желко Комшич, хърватския член на председателството, който поддържа интеграцията на Босна в НАТО.

В известие на кабинета на Комшич присъединението на Босна към НАТО не се загатва измежду тематиките на срещата, само че се споделя, че двамата са разискали промените, които Босна би трябвало да предприеме по пътя си към участие в Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР