Русия ще разположи около 20 нови военни формирования и части

...
Русия ще разположи около 20 нови военни формирования и части
Коментари Харесай

Русия сформира 20 нови военни части на западната си граница за противодействие на НАТО

Русия ще разположи към 20 нови военни формирования и елементи наоколо до западните си граници до края на годината в отговор на дейностите на трансатлантическия алианс на НАТО, съобщи министърът на защитата.
Тази година съветските военни ще образуват 20 нови елементи в западната част на страната, с цел да се опълчват на възходящата опасност от “, сподели той, представен от „ А Нюз “.
Министърът на защитата разгласи това на среща с висши военни чиновници. Той уточни възходящия брой полети на американски стратегически бомбардировачи покрай съветските граници, разполагане на военни кораби на НАТО и все по-чести и солидни учения от сили на алианса.
Според него сходни дейности " унищожават интернационалната система за сигурност и ни принуждават да предприемем съответните контрамерки ".
" Ще формираме още 20 елементи и формирования в западния боен окръг до края на годината ", сподели Шойгу.
Той добави, че военните елементи в са въвели в употреба към 2000 нови оръжия тази година.
 Русия се оплака от нараснала интензивност на НАТО в Балтийско море Русия се оплака от нараснала интензивност на НАТО в Балтийско море
НАТО усилва интензивността на полетите на стратегическата авиация, бойни кораби с крилати ракети систематично навлизат в Балтийско м...
Миналия месец всеобщо струпване на войски в южната и югозападната част на Русия покрай украинската граница породи опасения в Украйна и Запада, които настояха Москва да изтегли силите си.
Русия отзова някои войски от западната си част след огромни маневри през април, само че Шойгу им подреди да оставят оръжията си за съветските военни учения „ Запад (West) 2021 година през септември.
Той означи през днешния ден, че подготовката за ученията, които ще бъдат извършени взаимно с Беларус, към този момент са в финален стадий и акцентира, че маневрите имат " извънредно защитителен темперамент ".
Миналата седмица Русия предложи политическа поддръжка на своя съдружник Беларус, който отклони аероплан на Ryanair, летящ от Гърция за Литва, с цел да арестува публицист отстъпник. Европейският съюз осъди отклоняването на полета като пиратство и отговори, като забрани на беларуския транспортьор да пресича европейското въздушно пространство и посъветва европейските самолетни компании да заобикалят въздушното пространство на Беларус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР