Русия ще продължи да забавя скоростта на социалната мрежа Twitter

...
Русия ще продължи да забавя скоростта на социалната мрежа Twitter
Коментари Харесай

Русия отсече: забавянето на Туитър остава, докато цялото забранено съдържание не бъде изтрито

Русия ще продължи да забавя скоростта на обществената мрежа Twitter на мобилни устройства, до момента в който цялото наличие, което е оповестено за нелегално, не бъде изтрито.

Това са споделили пред " Ройтерс " от държавния регулатор на връзките " Роскомнадзор ", до момента в който Москва продължава да насочва претенции към огромните софтуерни компании.

Руските управляващи неотдавна започнаха стъпки за по-сериозно контролиране на софтуерните колоси, като постановат дребни санкции за нарушавания за наличието, като в същото време се стремят да принудят задграничните компании да имат публично посланичество в Русия и да съхраняват персонални данни на руснаците на нейна територия.

" Туитър " беше подложен на наказателно закъснение в Русия от март поради изявления, съдържащи детска порнография, информация за корист с опиати или апели към малолетни да се самоубият, твърди " Роскомнадзор ".

" Туитър ", които още не са коментирали въпроса, отхвърля да разрешава платформата му да се употребява за поощряване на нелегално държание. В него се споделя, че има политика на нулева приемливост към половата употреба на деца и не разрешава насърчаването на самоубийство или самонараняване.

Видеоклиповете и фотосите се зареждат доста по-бавно на мобилни устройства, само че Роскомнадзор облекчи рестриктивните мерки за скорост във закрепените мрежи през май.

Роскомнадзор съобщи, че Twitter, който е глобил с общо 38,4 милиона рубли (511 900 долара) тази година, систематично пренебрегва настояванията за унищожаване на неразрешени материали от 2014 година, само че е премахнал повече от 90% от противозаконните изявления.

" Към момента остават 761 неизтрити изявления ", сподели Роскомнадзор в отговор на въпроси на Reuters. " Условието за унищожаване на ограничаването за достъп на мобилни устройства е Twitter изцяло да отстрани неразрешените материали, засечени от Роскомнадзор.

Регулаторът съобщи, че ще търси санкции върху годишния оборот на Гугъл и Фейсбук на Alphabet в Русия за многократни законови нарушавания, закани, които двете компании не разясниха тогава. " Също по този начин повтаряме, че обществената мрежа Twitter неведнъж е признавана за отговорна от съветски съд в осъществяване на административни нарушавания ", сподели Роскомнадзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР